Hm..interesant ca nimeni nu a mai raspuns o saptamana iar apoi au aparut 3 raspunsuri in aceiasi zi....se pare ca creste si acest ****** O:) .
"Cred ca CPX ii arde de experimentat surse. Nu ar fi rau sa ne impartaseasca si el din experienta sa. Oricum...problema expusa de CPX se rezolva doar cu sursa in fata ca dupa cate ne-a spus intopicul din forumul vechi foarte probabil sa....fi gasit solutia sau sa persiste asazisul defect in contiuare. Dar cine stie! "
La sursa asta am cam terminat experimentatul..urmeaza altele...deja sunt prea stresat sa o mai stric acuma ca functioneaza si protectiile..Sigur defectul persista doar ca am eliminat situatia respectiva care ducea sa manifestarea acestuia...
Si spre deosebire de altii eu sunt dispus sa impartasesc din experienta mea limitata si la altii cu acordul acestora mentionand dupa cum este clar ca nu ma pricep prea bine la surse iar raspunsurile ar putea deranja pe cei care au experienta...
"Dupa parerea mea, e bine daca unui om ii "arde" sa experimenteze ceva (atat timp cat nu deranjeaza/dauneaza celorlalti). Dar, dupa cum am vazut prin alte parti, nu cred ca Cpx are, acum, chef de impartasanie... ."
Nu cred ca e concludent ce se intampla pe alte forumuri...iar eu nu ma simt foarte vinovat pentru acea situatie...
"Nu va suparati,dar cred ca cel mai mare ajutor,il poate da un osciloscop,chiar si unul mai putin performant,cum sunt cele rusesti la 5MHz(pentru amatori).
Daca nu puteti vizualiza,tranzitii,forme de unda,chiar daca perseverati,nu castigati mai nimic cu experimentul,care-l faceti."
De asta sunt constient..dar nici macar un osciloscop prost si vechi nu gasesc la mine in oras la un pret decent. :( .
"CPX, ce ai mai facut cu sursa asta, ai reusit sa o scoti la capat ? "
Ultimul stadiu al sursei e prezent pe toate forumurile..am testat protectia la scurt pana la sarcina de 1 ohm.
Deoarece sursa va alimenta amplificatoare integrate audio de putere defectatea acestora cel mai probabil nu va crea scurt in sarcini mai mici de 1 ohm.
OFF TOPPIC.
Evenimentele recente m-au facut sa ma intreb daca in acest domeniu al surselor in comutatie toti doresc sa ajute la maxim sau ascund anumite fapte.Am ramas cu impresia ca unii nu ar avea interesul ca multi sa invete sa modifice si contruiasca surse . As dori un comentariu scurt si sincer pe aceasta tema...