Comunitatea Tehnium Azi : Pentru montare paratrasnete am nevoie de autorizare ANRE? - Comunitatea Tehnium Azi

Salt la con?inut

RSS RSS Feed
Pagina 1 din 1

Pentru montare paratrasnete am nevoie de autorizare ANRE? Pentru montare paratrasnete am nevoie de autorizare ANRE?

Utilizatorul este offline   2dsmart Icon

Postat 22 July 2008 - 09:57 PM
  • Membru
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 22-July 08
Buna ziua

Sunt si eu nou pe aici.

Vreau sa va adresez o intrebare, pentru a monta paratrasnete pe cladiri am nevoie de autorizare ANRE? Daca da, ce grad de autorizare trebuie sa am?

Va multumesc anticipat.
0

Utilizatorul este offline   releu Icon

Postat 22 July 2008 - 10:33 PM
  • Senior Member
  • Grup: Tehnium Azi
  • Postari: 1323
  • Inregistrat: 04-August 07
Da, iti trebuie autorizare, minim gradul III, B (executie), deoarece montarea paratrasnetelor trebuie sa se faca cu ajutorul unei persoane al carei grad de autorizare min. sa aiba competenta pt. lucrari in instalatiile electrice de medie si joasa tensiune de putere nelimitata.

Editare ulterioara: Incepand cu gr.III se cere cunoasterea unor notiunii teoretice de protectie la supratensiuni atmosferice a instalatiilor electrice, notiuni care se reflecta in cadrul subiectelor de autorizare ca electrician atat gr. III cati si gr.IV. Deci, acest lucru intareste si mai mult spusele de mai sus chiar daca o sa auziti ca s-au montat paratrasnete si de electricieni gr.II, dar depinde la ce nivel de tensiune.
Cel slab se ascunde in spatele unui nume. Cel puternic si-l creeaza.
0

Postat 22 July 2008 - 10:37 PM
  • Membru
Multumesc

Pot obtine gradul III ANRE dintr-un singur examen, sau trebuie sa trec prin gradele aprecedente lui (I apoi II)?
0

Utilizatorul este offline   releu Icon

Postat 22 July 2008 - 10:48 PM
  • Senior Member
  • Grup: Tehnium Azi
  • Postari: 1323
  • Inregistrat: 04-August 07
Nu trebuie sa treceti prin gradele precedente lui dar trebuie sa aveti cel putin 2 ani experienta si studii superioare. Se accepta la examen si absolventi cu studii liceale dar va trebuie mai multa experienta: 4 sau 5 ani - trebuie totusi citit regualmentul - l-am atasat mai jos:
Fisier Atasat  Regulament_ANRE_AUTORIZARE_Electricieni_2008.pdf (126.38K)
Numar de descarcari: 42
Cel slab se ascunde in spatele unui nume. Cel puternic si-l creeaza.
0

Postat 22 July 2008 - 10:57 PM
  • Membru
Va multumesc atat pentru raspuns cat si pentru Regulament.

Sorin
0

Pagina 1 din 1

Subiecte Similare

Subiect Forum Deschis de Statistici Ultimul Mesaj
Raspunsuri Noi Icon Montare USB Hardware SIG Icon
  • 8 Raspunsuri
  • 3098 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon am nevoie de ajutor Intrebarile incepatorilor claudiu_84 Icon
  • 5 Raspunsuri
  • 1198 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon Important pentru mine Intrebarile incepatorilor claudiu_84 Icon
  • 2 Raspunsuri
  • 1435 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon Softuri "STUDENT VERSION " pentru cei interesati ! Documentatie si scheme BĂRBOS RADU IOAN Icon
  • 3 Raspunsuri
  • 1858 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon Atasamente Montare DVD ROM
Ce si cum.
Hardware SIG Icon
  • 13 Raspunsuri
  • 2453 Vizualizari

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi)

Topic Navigation
Forum Jump

free counters
emil.matei.ro www.tehnik-top.ro Director web
Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Director-Web.net Smarty Web Director Ro-Media