Comunitatea Tehnium Azi : motor pas cu pas - Comunitatea Tehnium Azi

Salt la con?inut

RSS RSS Feed
Pagina 1 din 1

motor pas cu pas

Utilizatorul este offline   molioa Icon

Postat 26 July 2010 - 09:24 PM
  • Membru
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 12-September 09
Domnilor, buna seara!
Un motoras pas cu pas, s-a oprit brusc in functionare. Inainte de a "intra" prin driver, am verificat contiunitatea in motor. L-am scos din circuit si am procedat in felul uramator:
Cu ohmmetru am verificat bobinele. Nu am otinut semnal de continuitate in nici o combinatie, desi am comutat aparatul pe toate scalele. Am trecut la control cu sursa de tensiune si bec ( 12v cc si bec de 5W) nici asa n-am obtinut nimic. Ce am observat, este ca unul din fire, da la masa (este normal asta?). Motorasul este chinezesc, alimentare 22o (scrie pe el) si are 3 fire la iesire. Cum pot sa verific daca nu-i ars/intrerupt fara al decapsula? Este posibil sa aibe ceva montaje electronice de protectie in interior? Este posibil sa se fi intrerupt pur si simplu in functionare? cum pot verifica daca ajunge tensiune pe el in circuit? Multumesc.

P.S. decapsularea lui,este cam problematica, fiind din duraluminiu unde dai se rupe.

Acest post a fost editat de molioa: 26 July 2010 - 09:26 PM

0

Utilizatorul este offline   politehnica Icon

Postat 27 July 2010 - 08:18 AM
  • Tehnician
  • Vezi galerie
  • Grup: Tehnium Azi
  • Postari: 243
  • Inregistrat: 17-October 09
  • Resedinta:Lyon, Franta
Nu cumva este un motor sincron cu magneti permanenti cu Uf=220V?
S-ar putea sa ai o infasurare din cele trei arsa. Monteaza-l in circuit si masoara tensiunea pe fiecare infasurare fata de masa.
Ai grija, ca daca s-a ars o infasurare s-ar putea si invertorul trifazat care il comanda sa fi patit ceva. Va trebui sa-l verifici si pe asta.

:12:
0

Utilizatorul este online   donpetru Icon

Postat 27 July 2010 - 08:12 PM
  • Administrators
  • Vezi galerie
  • Grup: Root Admin
  • Postari: 4307
  • Inregistrat: 04-August 07
  • Resedinta:Galati
De la ce circuit ati scos acest presupus "motor pas cu pas"? Ati putea posta niste imaginii cu acest motor ca sa ne lamurim mai bine?
Amplificator audio DIY (de vanzare)

Aveti vreo problema in audio, atunci nu uitati sa cititi inainte de a posta
:
- cum dimensionam un alimentator pentru amplificatoare audio? Sau cum cablam un amplificator audio?
- cum calculam un transformator toroidal?
Mai multe aici. Inca nu v-ati lamurit sau nu ati gasit subiectul care va intereseaza? Atunci puteti deschide un subiect intr-o sectiune potrivita din forum.

Daca n-ai reusit continua, daca ai reusit continua!
0

Postat 27 July 2010 - 10:06 PM
  • Membru

Vezi postareadonpetru, la 27 July 2010 - 08:12 PM, a spus:

De la ce circuit ati scos acest presupus "motor pas cu pas"? Ati putea posta niste imaginii cu acest motor ca sa ne lamurim mai bine?

maine am sa fac poze, le incarc si revin cu detalii.
0

Utilizatorul este offline   iulian_zamfir Icon

Postat 27 July 2010 - 10:17 PM
  • Tehnician
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 20-September 09
  • Resedinta:Vaslui
Eu nu cred ca e motor pas cu pas. :94:
Orice solutie genereaza noi probleme. (E. Murphy)
0

Postat 28 July 2010 - 09:38 PM
  • Membru

Vezi postareamolioa, la 27 July 2010 - 10:06 PM, a spus:

maine am sa fac poze, le incarc si revin cu detalii.

am facut poze, dar din pacate, n-au iesit prea bine. sper sa intelegeti despre ce-i vorba.

Fisiere atasate - Atentie! Trebuie sa va autentificati in forum ca sa puteti descarca fisierele atasate

0

Utilizatorul este online   donpetru Icon

Postat 28 July 2010 - 09:55 PM
  • Administrators
  • Vezi galerie
  • Grup: Root Admin
  • Postari: 4307
  • Inregistrat: 04-August 07
  • Resedinta:Galati
Din pacate imaginea postata nu ajuta mai deloc. Dar ce anume scrie pe placuta motorului, in afara de ce ati spus mai sus? Sigur scrie numai 220? Care sunt dimensiunile constructive ale motorului?
Asa, la o analiza superficiala a imaginii, si eu as tinde sa cred ca e vorba de un motor sincron cu magneti permanenti! Daca e asa, atunci ar trebui sa aveti continuitate intre capetele infasurarilor, daca nu, s-ar putea sa fie defect!

Numai Bine
Amplificator audio DIY (de vanzare)

Aveti vreo problema in audio, atunci nu uitati sa cititi inainte de a posta
:
- cum dimensionam un alimentator pentru amplificatoare audio? Sau cum cablam un amplificator audio?
- cum calculam un transformator toroidal?
Mai multe aici. Inca nu v-ati lamurit sau nu ati gasit subiectul care va intereseaza? Atunci puteti deschide un subiect intr-o sectiune potrivita din forum.

Daca n-ai reusit continua, daca ai reusit continua!
0

Postat 29 July 2010 - 10:11 AM
  • Tehnician
  • Vezi galerie
Era bun daca aveai un invertor sa testezi motorul. Ii dadeai intai tensiune mai mica si dupa aceea vedeai daca incepe sa se invarta.
Desi, mai e posibilitatea sa nu fie motor ci... :39:

Acest post a fost editat de politehnica: 29 July 2010 - 10:12 AM

0

Postat 29 July 2010 - 08:41 PM
  • Membru

Vezi postareapolitehnica, la 29 July 2010 - 10:11 AM, a spus:

Era bun daca aveai un invertor sa testezi motorul. Ii dadeai intai tensiune mai mica si dupa aceea vedeai daca incepe sa se invarta.
Desi, mai e posibilitatea sa nu fie motor ci... :39:

da, dar daca nici macar nu-mi da continuitate intre bobine...
motoarele pas cu pas la 220, au perii?
0

Postat 29 July 2010 - 08:49 PM
  • Membru

Vezi postareadonpetru, la 28 July 2010 - 09:55 PM, a spus:

Din pacate imaginea postata nu ajuta mai deloc. Dar ce anume scrie pe placuta motorului, in afara de ce ati spus mai sus? Sigur scrie numai 220? Care sunt dimensiunile constructive ale motorului?
Asa, la o analiza superficiala a imaginii, si eu as tinde sa cred ca e vorba de un motor sincron cu magneti permanenti! Daca e asa, atunci ar trebui sa aveti continuitate intre capetele infasurarilor, daca nu, s-ar putea sa fie defect!

Numai Bine

scrie 220 asta am inteles pt ca sunt cifre. mai are ceva specificatii, dar scrie in chineza. motorasul echipeaza o masina care ambaleaza zahar la plic si are rolul de a derula (printr-un reductor mic si un ax cu role, atat ambalaj cat este necesar la confectionarea unui pliculet. Setarea lungimii se face din partea frontala unde este tabloul de comanda. El deruleaza atat cat este setat.
Dimensiunuile aproximative ale motorului sunt: L 120 ; D 90
acuma sa vad, am o promisiune saptamana viitoare ca vine un electronist, ca cine a mai fost la ea, nu s-a priceput.

multumesc la toti, si sunt receptiv la orice sfat/indicatie.

Acest post a fost editat de molioa: 29 July 2010 - 08:51 PM

0

Postat 30 July 2010 - 06:11 AM
  • Tehnician
  • Vezi galerie
Perii au numai cele care au rotor bobinat, dar nu cred ca e cazul tau, din ce se vede in imagine. Din ce ai mai spus ultima oara, atunci fi sigur ca e un motor ori asincron cu magneti permanenti (am vazut, dar foarte rar), fie un motor sincron cu magneti permanenti (asa cum se foloseste la HDD, actionari electrice comanda-te printr-un invertor cu puteri mici etc).
Dar, vorba ta, pana nu vede cineva la fata locului despre ce e vorba, cam greu de presupus. Eu cred ca e motorul ars iar de reparat nici nu se pune vorba, ci doar de schimbat. Idem invertorul, desi majoritatea au protectii incorporate destul de bune.
Sa ne spui cum ai rezolvat problema pana la urma. Succes! :66:
0

Postat 02 August 2010 - 08:06 PM
  • Membru

Vezi postareapolitehnica, la 30 July 2010 - 06:11 AM, a spus:

Perii au numai cele care au rotor bobinat, dar nu cred ca e cazul tau, din ce se vede in imagine. Din ce ai mai spus ultima oara, atunci fi sigur ca e un motor ori asincron cu magneti permanenti (am vazut, dar foarte rar), fie un motor sincron cu magneti permanenti (asa cum se foloseste la HDD, actionari electrice comanda-te printr-un invertor cu puteri mici etc).
Dar, vorba ta, pana nu vede cineva la fata locului despre ce e vorba, cam greu de presupus. Eu cred ca e motorul ars iar de reparat nici nu se pune vorba, ci doar de schimbat. Idem invertorul, desi majoritatea au protectii incorporate destul de bune.
Sa ne spui cum ai rezolvat problema pana la urma. Succes! :66:

gata! meseriasul zice ca-i treaba rezolvata -sistem bun de aruncat. motorul este ars, dar si driverul. cineva candva, a schimbat o siguranta de protectie, care s-a ars. originala era de 3A si a pus una de 10A. fapt ce a dus la avarierea sistemului.
0

Pagina 1 din 1

Subiecte Similare

Subiect Forum Deschis de Statistici Ultimul Mesaj
Raspunsuri Noi Icon Subwoofer bandpas 4 izobaric DIY SIG Icon
  • 16 Raspunsuri
  • 3861 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon Atasamente Cataloguri cu componente pasive si active. Documentatie si scheme donpetru Icon
  • 2 Raspunsuri
  • 6007 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon Filtre active versus filtre pasive.
Pro si contra.
Incinte acustice si difuzoare SIG Icon
  • 5 Raspunsuri
  • 2369 Vizualizari
Raspunsuri Noi Icon Atasamente Despre filtrele pasive
Calcule,formule,situatii,etc.
Incinte acustice si difuzoare SIG Icon
  • 17 Raspunsuri
  • 6130 Vizualizari
Subiect Inchis Icon Atasamente MOTOROLA V980
de vanzare
Prestari servicii, vanzari si cumparari paradoxx89 Icon
  • 1 Raspuns
  • 746 Vizualizari

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi)

Topic Navigation
Forum Jump

free counters
emil.matei.ro www.tehnik-top.ro Director web
Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Director-Web.net Smarty Web Director Ro-Media