Asadar, performantele raman aceleasi - ca cele prezentate in schema din acel subiect. Dimensiunile cablajului imprimat sunt aprox. 200x54mm.
Chiar daca o sa vedeti un cablaj cu trasee de semnal destul de subtiri (aprox. 1mm) - era si necesar lucru asta (electronistii stiu de ce!) - aceste trasee se pot reproduce mult mai usor prin metoda Press-and-peel decat traseele PCB mai groase. Sensibilitatea la intrare a corectorului de ton este aprox 750mV/50kOhm iar amplificarea in tensiune pe intreg domeniu de frecventa este cel putin 10. Semireglabilele din etajul de preamplificare le-am montat din considerente de adaptare a corectorului cu diverse kituri de amplificare (deci si de adaptare cu diferite impedante de intrare a amplificatorului). Am preferat sa folosesc mai multe strapuri si din considerente de executie corespunzatoare a traseului de masa (o conditie esentiala pentru executia unor montaje care sa aiba zgomot de fond aproape egal cu 0).
Deci, inainte de punerea in functie definitiva a montajului respectati urmatoarele proceduri (in cazul in care nu aveti un osciloscop):
1. setati semireglabilele R20 si R44 la valoarea maxima;
2. dati volumul la maxim;
3. potentiometrele de reglaj de ton BASS, TREBLE si MIDDLE vor trebui sa fie la 0 sau, altfel spus, la 50% din valoarea lor nominala;
4. aplicatii apoi - usor - semnal audio corectorului pana cand ajungeti la puterea nominala;
5. daca sursa dvs. de semnal audio mai este capabila sa livreze semnal (nedistorsionat) micsorati valorile lui R20 si R44 la 50% si cresteti iar usor semnalul pe intrarea corectorului pana ajunge amplificatorul la Pnom;
6. dupa aceea va trebui sa gasiti o valoare optima pentru R20 si R44 (in unele cazuri extreme s-ar putea sa fie nevoie sa inlocuiti R21 si R45, in loc de 10K, sa montati rezistente de 1k - dar sper sa nu ajungeti intr-o astfel de situatie).
7. dupa ce ati gasit valoarea optima la R20 si R44, atunci puteti pune definitiv in functie corectorul.
Atentie!
- la polaritatea tensiunilor de alimentare;
- utilizati corectorul de ton intr-o cutie de tabla (spre ex. de Al), unde tabla pe care sunt prinse potentiometrele sa fie OBLIGATORIU conectata la MASA (GND);
- pentru niste lipituri corecte respectati si diametrele de gaurire (si folositi fludor de calitate).
Si nu in ultimul rand, proiectul cu corectorul de ton:
KIT101 - Corector de ton cu preamplificator audio.pdf (1.12MB)
Numar de descarcari: 1674
Daca mai sunt intrebari legate de acest kit, le puteti posta aici, pentru ca acesta este si un topic de suport pentru acest kit electronic.
Numai Bine si in luna august voi lua o vacanta. Kiturile care vor urma - va ramane sa votati ce anume aici - se vor posta incepand cu luna septembrie.
div>

Postat 01 August 2010 - 11:09 AM