N-am mai lucrat demult placute foarte mici si nu reusesc sa-mi amnitesc cum se procedeaza ca sa apara un pcb in mai multe exemplare, in acelas fisier max. Retin doar ca umblam la coordonate (move datum), dar altceva ioc. Ma ajuta cineva?
Pagina 1 din 1
Help Or.Layout multplcare cablaj
|
|
Postat 05 September 2010 - 05:08 PM
|
em2007, la 05 September 2010 - 03:58 PM, a spus:
N-am mai lucrat demult placute foarte mici si nu reusesc sa-mi amnitesc cum se procedeaza ca sa apara un pcb in mai multe exemplare, in acelas fisier max. Retin doar ca umblam la coordonate (move datum), dar altceva ioc. Ma ajuta cineva?
cel mai simplu in layout e la nivel gerber, exista o facilitate pentru a crea panel, unde specificati row,column si distanta intre placi.
nu are rost sa mariti inutil fisierul max.
RR
|
|
Postat 15 September 2010 - 03:50 AM
|
N-am gasit la nivel gerber in prog meu, in schimb am rezolvat cu vechea procedura, de alfel f.simpla. Se schimba succesiv originea, si se incarca de fiecare data fisierul redenumit. Pt format A4 cat voiam eu, marimea fisierului max rezultat e rezonabila.
|
|
Postat 15 September 2010 - 10:30 AM
|
Exprimarea mea e de vina ca nu ati inteles (vroiam sa spun sa generati fisierele gerber, si sa deschideti fisierele gerber cu editorul care vine cu Orcad)
1. In Layout cu fisierul *.max incarcat, folositi meniul Auto -> generati fisierele gerber.(ca in imagine)
2. Inchideti fisierulk max, si deschideti fisierul gerber nou generat din fereastra principala a "Layout" din meniul Tools (ca in imagine)
3. In editorul de Gerber folositi optiunea Panelize (ca in imagine)
Success.
RR
1. In Layout cu fisierul *.max incarcat, folositi meniul Auto -> generati fisierele gerber.(ca in imagine)
2. Inchideti fisierulk max, si deschideti fisierul gerber nou generat din fereastra principala a "Layout" din meniul Tools (ca in imagine)
3. In editorul de Gerber folositi optiunea Panelize (ca in imagine)
Success.
RR
Fisiere atasate - Atentie! Trebuie sa va autentificati in forum ca sa puteti descarca fisierele atasate
-
Generate_gerb.png (35.54K)
Numar de descarcari: 16 -
Open_gerb.png (89.12K)
Numar de descarcari: 23 -
Panelize_gerb.png (67.55K)
Numar de descarcari: 16
|
|
Postat 15 September 2010 - 11:55 PM
|
Ba dimpotriva, exprimarea e foarte clara, dar pentru unul care e-n tema, or eu eram pe dinafara. Comparativ, procedura pe care am folosit-o eu e rudimentara si neproductiva. Am consumat timp inutil, pe cand la nivel Gerber am obtinut rezultatul dorit aproape instant.
Dar vorba ceea, de ce simplu, cand se poate complicat?
Multumesc foarte mult!
Dar vorba ceea, de ce simplu, cand se poate complicat?
Multumesc foarte mult!
Pagina 1 din 1
Subiecte Similare
| Subiect | Forum | Deschis de | Statistici | Ultimul Mesaj | |
|---|---|---|---|---|---|
|
cablaje
|
Documentatie si scheme |
betamax
|
|