M-a rugat o prietena de-a lui nevasta-mea sa-i montez peste cateva zile un DVD-ROM in calculator.
Ideea e ca nu prea vreau sa ma fac de ras,desi nu i-am garantat nimic de fapt.
Ce legaturi sunt de facut,trebuie si ceva software dupa?
Mersi.
Pagina 1 din 1
Montare DVD ROM Ce si cum.
|
|
Postat 30 October 2007 - 08:04 PM
|
- Cand altii te cred fericit si tu crezi ca nu esti, ia-te dupa ei!
- Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate.
- Oamenii, ca si natiunile, vor actiona rational numai dupa ce toate celelalte posibilitati au fost epuizate.
|
|
Postat 30 October 2007 - 08:32 PM
|
Citeaza
Ce legaturi sunt de facut,trebuie si ceva software dupa?
Nu trebuie nimic soft, pur si simplu il conectezi in carcasa PC-ului, montezi pamblica si gata. Enjoy.
Cel slab se ascunde in spatele unui nume. Cel puternic si-l creeaza.
|
|
Postat 31 October 2007 - 09:13 AM
|
S-au uitat niste "amanunte" importante zic eu.
De ex. daca se alimenteaza de pe acelasi cablu IDE cu Hard-ul e chestie de jumperi Master or Slave.
De asemenea daca e Win 98,nu cred ca recunoaste automat DVDROM-ul.Sau il recunoaste?Nu trebuie instalate ceva drivere?
So....
De ex. daca se alimenteaza de pe acelasi cablu IDE cu Hard-ul e chestie de jumperi Master or Slave.
De asemenea daca e Win 98,nu cred ca recunoaste automat DVDROM-ul.Sau il recunoaste?Nu trebuie instalate ceva drivere?
So....
|
|
Postat 31 October 2007 - 10:51 AM
|
Daca se pune pe acelasi cablu cu HDD-ul atunci HDD-ul se pune pe Master si DVD-ul pe Slave.
Daca se pune DVD-ul pe IDE 2--Master sau CS (cable select).
Pentru Win 98 se instaleaza drivere-le date de producator.
Pentru XP nu mai este nevoie.
Daca nu gasesti driver-ul poti face o mica "smecherie",copii de la XP din "sistem 32"
fisierul "drivers" si il pui in Win98 peste cel vechi.
Daca se pune DVD-ul pe IDE 2--Master sau CS (cable select).
Pentru Win 98 se instaleaza drivere-le date de producator.
Pentru XP nu mai este nevoie.
Daca nu gasesti driver-ul poti face o mica "smecherie",copii de la XP din "sistem 32"
|
|
Postat 31 October 2007 - 11:58 AM
|
SIG, la Oct 31 2007, 10:13 AM, a spus:
S-au uitat niste "amanunte" importante zic eu.
De asemenea daca e Win 98,nu cred ca recunoaste automat DVDROM-ul.
De asemenea daca e Win 98,nu cred ca recunoaste automat DVDROM-ul.
Aceste "amanunte"sunt importante,dar ati primit raspuns din partea Dl.-lui User 40.
“Măsoară ceea ce este măsurabil şi transformă în ceva măsurabil ceea ce nu se poate măsura.”
Galileo Galilei
Galileo Galilei
|
|
Postat 02 November 2007 - 09:46 PM
|
User 40, la Oct 31 2007, 11:51 AM, a spus:
Ingenioasa "smecheria".
Si chiar va avea Win 98 posibilitatea sa recunoasca atatea periferice ca si Win XP ?
|
|
Postat 03 November 2007 - 02:12 AM
|
Am lucrat mult cu win98, dar niciodata nu am avut nevoie de driveri, si oricum nu ii aveam pt. ca nici un CD/DVD nu l-am luat de nou, sau nu aveam cd cu driveri.
|
|
Postat 03 November 2007 - 12:20 PM
|
|
|
Postat 04 November 2007 - 03:34 PM
|
Atentie ce fel de interfata are. Daca este nou, atunci este pe SATA si-ti trebuie cablu de SATA si de alimentare ptr SATA. Vezi daca are placa de baza mufe SATA.
|
|
Postat 04 November 2007 - 04:30 PM
|
scormonel, la Nov 4 2007, 04:34 PM, a spus:
Atentie ce fel de interfata are. Daca este nou, atunci este pe SATA si-ti trebuie cablu de SATA si de alimentare ptr SATA. Vezi daca are placa de baza mufe SATA.
La asta va referiti?
Daca astea se numesc SATA,cablurile celelate,cu dunga rosie intr-o parte cum se numesc ATA?
Ce e atunci IDE ?
Fisiere atasate - Atentie! Trebuie sa va autentificati in forum ca sa puteti descarca fisierele atasate
-
untitled.JPG (16.5K)
Numar de descarcari: 24
|
|
Postat 04 November 2007 - 06:12 PM
|
Cele cu dunga rosie si mai late se numesc IDE. Cu acea interfata nu se mai fabrica DVD-RW. Poate sa mai gasesti prin oferta de lichidare de stoc de la vreo firma.
|
|
Postat 04 November 2007 - 09:05 PM
|
Inca nu am ajuns pe la dansa.
Calculatorul stiu ca e mai slabut/mai vechi.
Deci daca si-a luat un DVD-RW cu conectare SATA exista riscul sa nu poata fi montat din lipsa de compatibilitate ?
Mersi.
Calculatorul stiu ca e mai slabut/mai vechi.
Deci daca si-a luat un DVD-RW cu conectare SATA exista riscul sa nu poata fi montat din lipsa de compatibilitate ?
Mersi.
|
|
Postat 04 November 2007 - 09:12 PM
|
Cred ca nu,daca este SATA si PC-ul nu are asa ceva, uitati-va aici.
“Măsoară ceea ce este măsurabil şi transformă în ceva măsurabil ceea ce nu se poate măsura.”
Galileo Galilei
Galileo Galilei
Pagina 1 din 1
Subiecte Similare
| Subiect | Forum | Deschis de | Statistici | Ultimul Mesaj | |
|---|---|---|---|---|---|
|
Unda radio.Ce si cum?
|
Radioamatorism |
SIG
|
|
|
|
Montare USB | Hardware |
SIG
|
|
|
|
Cumpar CD/DVDRW Plextor si memorie PC 1GB
|
Prestari servicii, vanzari si cumparari |
fcon
|
|
|
|
Diferenta mare de volum la posturile TV.Cum ze rezolva?
|
Sisteme de recepţie terestre si satelit, interfoane... |
SIG
|
|
|
|
Se merita de cumparat?
|
Prestari servicii, vanzari si cumparari |
SIG
|