Comunitatea Tehnium Azi : despre bobinare - Comunitatea Tehnium Azi

Salt la con?inut

RSS RSS Feed
Pagina 1 din 1

despre bobinare motoare mici de uz casnic (cu perii)

Utilizatorul este offline   jacek Icon

Postat 09 January 2012 - 06:56 PM
  • Membru
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 07-January 09
Va salut pe toti .Am deschis acest topic pt. ca recent am cautat ceva documentatie despre bobinarea motoarelor speciale de uz casnic (mas.gaurit ,flex ,
slefuit etc.) si nu am gasit pe net nimic folositor.
Greu am gasit o carte despre "secretele" meseriei de bobinator.Poate nu mai e la moda sa le repari dar daca ai rabdare si ceva lac pt. bobinaj(+cuptorul din bucatarie !!) o sa ai satisfactii !

ATENTIE LA NEATENTIE !!! LACUL ESTE INFLAMABIL SI NEVASTA URLA PT. CUPTOR !!

Fisiere atasate - Atentie! Trebuie sa va autentificati in forum ca sa puteti descarca fisierele atasate

0

Utilizatorul este offline   donpetru Icon

Postat 09 January 2012 - 08:36 PM
  • Administrators
  • Vezi galerie
  • Grup: Root Admin
  • Postari: 4360
  • Inregistrat: 04-August 07
  • Resedinta:Galati
Va multumesc pentru deschiderea acestui topic. Cred ca e un topic care ar merge mai bine la sectiunea DIY, unde daca doriti, ar putea completa cu raspunsuri eventualele intrebarile ale utilizatorilor "in ale bobinajului electric". Invit pe aceasta cale toti utilizatori care sunt bobinatorii de meserie, de motoare, transformatoare etc, sa-si expuna un punct de vedere in acest topic, pe masura ce se posteaza si intrebari despre asa ceva. Topicul o sa-l fac important si o sa-l mut la sectiunea DIY sau poate am sa-l las aici. Vom vedea.

Numai bine
Amplificator audio DIY (de vanzare)

Aveti vreo problema in audio, atunci nu uitati sa cititi inainte de a posta
:
- cum dimensionam un alimentator pentru amplificatoare audio? Sau cum cablam un amplificator audio?
- cum calculam un transformator toroidal?
Mai multe aici. Inca nu v-ati lamurit sau nu ati gasit subiectul care va intereseaza? Atunci puteti deschide un subiect intr-o sectiune potrivita din forum.

Daca n-ai reusit continua, daca ai reusit continua!
0

Utilizatorul este offline   razarvescan Icon

Postat 28 January 2012 - 12:18 AM
  • Membru
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 27-January 12
  • Resedinta:Corabia
Salutare tuturor! Ma bucur ca am gasit un loc in care sa se discute despre bobinaj, sper sa mai intre persoane care se pricep. Eu nu ma pricep chiar asa de bine, am mai bobinat motoare, dar am facut totul babeste, m-am inspirat din notitele unui nene mai batran, care e bobinator si si-a notat toate motoarele bobinte de-a lungul timpului. Eu vreau sa aflu cum se poate calcula un motor electric. Am gasit intr-o agenda a electricianului (Agenda Electricianului de Emil Pietrareanu-Editura Tehnica Bucuresti 1979) niste formule de rebobinare pentru alta tensiune, dar e vorba de curent trifazic. Pe mine ma intereseaza sa calculez un motor monofazic la 220V. Am niste motoare care nu mai au sarma in ele si nu cunosc felul cum au fost bobinate.

Acest post a fost editat de razarvescan: 28 January 2012 - 12:20 AM

0

Pagina 1 din 1

Subiecte Similare

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi)

Topic Navigation
Forum Jump

free counters
emil.matei.ro www.tehnik-top.ro Director web
Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Director-Web.net Smarty Web Director Ro-Media